Ušteda na telekominikacijama

Hm, da, ti mobilni operateri i fiksne telefonske mreže. Svatko od njih ima svoje načine da nam izmami iz naših đepova teško stečeni novac.
Stalno nailazimo na sitna slova koja stoje u ugovorima prilikom potpisivanja ugovora, a kojima je namjera izvlačenja novaca na legalni način. Oni se uvijek mogu pozvati na njih, s tvrdnjom " Pisalo je u ugovoru"!!!

Ušteda na telekomunikacijama je slijedeća :
- ukoliko ne koristite puno fiksni telefon, a nije vam neophodan, isključite ga(čemu plačati pretplatu), uzmite mobilnog operatera s niskom cijenom minute razgovora i platite samo ono što potrošite.
- uštedjeti je moguće tako što izbjegavate pretplate kod mobilnih operatera. Jer tako imate potpunu kontrolu nad svojim računima, ne plačate svaku glupu opomenu(20 -30kn) koju vam pošalju ako kasnite 5 dana s plačanjem računa, nemate plačanje za ponovno uključenje odlaznih poziva u iznosu od 60kn ukoliko vas isključe. Pretplata ne nudi ništa posebno, osim toga da vas operater ima u šaci i da svaki vaš kiks masno naplati. Na bonove imate uglavnom slične uvijete kao i na pretplatu, samo što prođete povoljnije.
Nedajte se navlačiti time što vam nude mobitel(oni ga višestruko naplate), strpite se pola godine i kupite taj isti mobitel polovni, jer ćete proći bar tri puta jeftinije!
U slučaju da ostanete bez posla četiri mjeseca nakon što ste potpisali pretplatu i niste u mogučnosti financirati mjesečnu pretplatu koja naprimjer iznosi 100kn. Mobilni operateri će vam poslati račun na naplatu od preostalih 20 rata po 100kn, što iznosi 2000kn odmah na naplatu. Uz to ćete dobiti i sudske troškove , ako ne podmirite u rok. Eh, ti mobilni operateri milovat će vas sve dok ne potpišete ugovor, ali kad niste u mogučnosti plačati maksimalno će vas dotući.

Nadam se da vam se svidio novi mobitel, koji nakon 4 mj. nevrijedi gotovo ništa!!

Uštedite svoje novce za sebe, nedajte drugima da vam ih izvlaće na podle načine...:))

Nema komentara:

Objavi komentar